‘Wie is de Mol’. Veel over gehoord, nooit gezien. Maar aangezien ik de beroerdste niet ben, en ik mezelf vanavond een avondje bankhangen had beloofd, heb ik de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maar eens gekeken. Bovendien had ik in een voorstukje gezien dat Anna Drijver mee zou doen. En Anna Drijver vind ik op zich al een prima basisingrediënt voor een geslaagd tv-avondje. Met die lippen van d’r. Mjam.

Maar manmanman, wat is dat een chaotisch programma. Ik zag, naast Jan Kooijman, een hele zwik ‘Bekende Nederlanders’ waar ik nog nooit van gehoord had, die één voor één een ritje in dezelfde bus maakten. Geloof ik. En aangezien het hele circus zich in El Salvador afspeelt, stond die hele bus vol met zwetende El Salvadorianen met hun kippen. En een geit. Die ‘Tien Tien’ heette. En de bus onder stond te pissen. Later zag ik hoe niet alleen Jan Kooijman, maar ook Horace Cohen (die ik, aangezien ik Flodder toch al gauw zo’n 36 keer gezien heb in m’n leven, wél kende) in een voetbalstadion in blinde paniek met blauwe en groene kaartjes stond te wapperen terwijl andere deelnemers, waaronder Jan Kooijman, aan de andere kant van het stadion op gekleurde knoppen stonden te rammen. Waardoor er allerlei gekleurde vuurpijlen afgestoken werden. Kunt U het nog volgen? Fijn zo. Ik ook niet.

En dan doet er, naast Jan Kooijman, ook nog één of andere Patrick mee, een prototype Hollandse meneer (met overgewicht dus) die ik ook ken. Van gezicht. Want die stond een paar weken geleden naast me aan de bar tijdens het premièrefeestje van de New Kids film. En ook naast Jan Kooijman. Maar wat die man in dit programma doet? Geen idee. Hij vraagt het zichzelf waarschijnlijk ook af, als hij sjoelstenen uit een rieten mandje staat te vissen, ergens in een tempel in the middle of fuckin’ nowhere. Op het einde zit presentator Jan-Pieter Sipkema aan de verkeerde kant van een laptop op een rood of een groen schermpje te klikken. En die ene circus-dude met die slome ogen heeft via een of andere onbegrijpelijke constructie, NU al vrijstelling verdiend. Hoe kan dat nou, het programma is nét pas begonnen. Maar goed. Ik begrijp dat iedereen mag blijven, dus hoera! Jan Kooijman ook. Dan volgt de aftiteling. Ik kan weer rustig ademhalen.

Wat heeft deze tv-avond mij geleerd? Dat mensen uit El Salvador ‘El Salvadorianen’ genoemd worden. En dat die droplul van een Jan Kooijman ECHT in elk tv-programma zit. Het zou me niks verbazen als Jan Kooijman AL die deelnemers van ‘Wie Is De Mol’ speelt. En dat hij het ook nog eens presenteert. En filmt.

Als nou maar niet op het einde van de serie blijkt dat hij ‘De Mol’ is. Of nog erger: Dat hij Anna Drijver is. Dat mag niet. Want Anna Drijver is leuk. Met die lippen van d’r. Mjam.

Volgende week kijk ik weer.


This post is tagged , ,

6 Responses

 1. @crishake zegt:

  Kortom: Gratis vakantie voor BN’ers
  En Anna heeft idd mooie lippen #feit

 2. Ellen zegt:

  Gewoon even doorzetten dan wordt ‘t vanzelf leuk!

  Hoop dan wel voor je dat Anna er in blijft. Ze staat er trouwens wel goed voor met een vrijstelling voor afl. 3 & 5, dus dat schept goede hoop!

  Mocht je nog vragen hebben (over die sjoelstenen bijvoorbeeld) dan hoor ik ‘t wel ;-)

 3. Ank zegt:

  Haha! Koninklijk schrijfsel Martijn, leest lekker weg! En over Anna ‘mjam’ Drijver zijn wij het ten zeerste eens… ;)

  Inhoudelijk overigens niet helemaal, want ik vind het een superknap en heel stoer programma. Maar wel één waarbij je ernstig op moet letten, en niet alleen op de fraaie omgeving, en òòk nog eens op het uiterste puntje van je stoel. In welke camarahoek werd dat shot nou geschoten? (want: mogelijke aanwijzing) Welk lettertype werd eigenlijk gebruikt in de aftiteling? (want: mogelijke aanwijzing) En wat wat de opstelling van het team, en welke kleur blouse had Pieter-Jan aan (want: idem)… En dan is er òòk nog http://www.widm.nl waar kijkers praatgroepjes kunnen beginnen. *zucht*

  [Houden kijkers nu eigenlijk zelf òòk boekjes bij om alle 'secret signs' in te noteren en schema's op flip overs met wie op wie heeft gestemd, ten einde tijdens de wekelijkse WIDM-discussieavond de maandag daarop daarover met elkander van gedachten te wisselen? Red.]

  Anyway. Gelukkig heb je Star Wars nog Martijn ;) , en leuk toch weer iets om over te Twitteren en bloggen, huray!

 4. Jorg zegt:

  Hey Martijn,

  Goed stukje pik! Jammer alleen, dat je afsluit met volgende week kijk ik weer. En waarschijnlijk is dat alleen maar omdat je een beetje nat wordt van Mevrouw Drijver? Of heb ik het mis? Enfin, ze hebben het weer slim gedaan bij de Mol. Want elk jaar is het een groep met kansloze C-sterren aangevuld met ‘n mannelijk en vrouwelijk lekker hapje opdat we dan allemaal weer kijken. Teringlijers!

  gr,

  Jorg

  p.s.
  Waarschijnlijk is het met mij nog erger gesteld want ik vul mijn zeldzaam vrije avond met het tekenen van hoogteprofieltjes, om lezers van Koers van de Dag iets te downloaden aan te bieden>> http://www.pokergraphics.com/koersvandedag/?page_id=433

 5. Ruben zegt:

  Okee okee, maar wíe is nou de mol? Dat was toch dat creatuur die een drol op zijn hoofd had en wilde weten wie daar schuldig aan was? Een sequel; Van Wie Is De Drol

  Blijf schrijven Tinus, leuk!

 6. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Martijn Konings, QuDo Telefoondienste, Stefan Edwards, Jeetje, Anita en anderen. Anita heeft gezegd: Wie de fuck is nou die Mol?? http://bit.ly/i66lUu geweldig logje! niet van mijn hand natuurlijk ;) [...]

Leave a Reply

Categories

Get Adobe Flash playerPlugin by wpburn.com wordpress themes